Boek: Visies op de stad

visiesopdestad.jpg

Afbeelding: Boom Lemma uitgevers

De 21ste eeuw is de eeuw van de stad: sinds het begin van het millennium woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Nadenken over de stad is dan ook van groot belang. Wat is een stad eigenlijk? Welke rol spelen economie, politiek en ruimte in de stedelijke ontwikkeling? Hoe beleven bewoners en bezoekers de stad?

Deze en tal van andere vragen worden beantwoord in dit inleidende studieboek ‘Visies op de stad – van tuindorp tot smart city’, aan de hand van theoretische inzichten, recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden. Maak kennis met het denken van Foucault, Simmel en Sennett, en breng een bezoek aan tuindorpen, smart cities en de straten van Yogyakarta.

Visies op de stad is geredigeerd door Gert-Jan Hospers, Rianne van Melik en Huib Ernste. Alledrie zijn ze werkzaam bij de sectie en opleiding Geografie, Planologie en Milieu van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het boek is bestemd voor studenten van universiteiten, hogescholen en trainingsinstituten, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende wereld van de stad.

Een indrukwekkende reeks aan wetenschappers en professionals werkten mee aan deze uitgave. Vrijwel allemaal hebben een band hebben met de Radboud Universiteit, als hoogleraar, docent, onderzoeker of alumnus.

Visies op de stad is nu verkrijgbaar en hier direct te bestellen.

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

One Reply to “Boek: Visies op de stad”

  1. Gerben van Roon schreef:

    Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Reageren

scroll to top