Tuindorp Vreewijk krijgt beschermde status

luchtfoto.jpg

Bron: Het Portaal

Daarnaast worden tweehonderd woningen in de wijk beschermd monument. Dat maakte staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur bekend tijdens de start van de renovatieplannen van Tuindorp Vreewijk.

Daarmee wordt een eerdere belofte van voormalig minister Plasterk definitief gemaakt. De status betekent namelijk dat de vorm waarin de wijk is gebouwd onaangetast blijft. Ook mogen de tweehonderd woningen niet worden gesloopt, omdat ze als beschermd monument zijn aangemerkt.

Aan het Reigerpad wordt die mededeling niet door iedereen met gejuich ontvangen. “Wij wonen hier nu drie jaar met muren vol schimmel”, zegt Petra Romers. Zij keek uit naar sloop van haar woningen.

Andere bewoners in de straat hebben hun huurhuizen zelf opgeknapt. Wat hen betreft mag alles blijven zoals het is. Toch is juist het Reigerpad aangewezen om als eerste onder handen te nemen. “We gaan huis voor huis, samen met de bewoners bekijken wat nodig is”, aldus woningcorporatie Havensteder.

>> Meer over Vreewijk op o.a. Wikipedia

> Bron: RTV Rijnmond / Foto: Het Portaal

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top