Toegankelijkheid is een wederkerig begrip

princehaven-7.jpg

Een samenwerkingspartner van mij heeft een hellingbaan laten maken zodat ik met mijn rolstoel binnen kan komen.

Ooit, op vakantie in Frankrijk, was beloofd dat de camping een goed rolstoeltoilet had. Bij aankomst bleek er een drempel van zo’n 40 centimeter te zijn. Twee dagen later lag er een mooie hellingbaan.

Ik vond een partner en kreeg schoonouders met een ontoegankelijk huis. Mijn schoonouders vonden het vreselijk dat hun schoondochter niet op bezoek kon komen. Zij kochten een zomerhuisje en lieten dat aanpassen. Nu kan ik hen daar ontmoeten (en er vakantie vieren, natuurlijk!).

De wereld is niet perfect. Toegankelijkheid is een voorwaarde voor deelname aan de samenleving. Maar meedoen, werken, vakantie vieren, je liefdesleven verbeteren en léven is ook een vóórwaarde voor toegankelijkheid.

Natasha de Haan

Natasha de Haan

Natasha is naast sociaal geograaf ook docent en zelfstandig ondernemer. Ze maakt onze samenleving toegankelijker.

Reageren

scroll to top