Stadsleven: de oneerlijke stad

Slider2-2.png

Bron: www.stadslevenamsterdam.nl

Op maandag 29 juni is het thema ‘De oneerlijke stad’. Een eerlijke stad waarin iedereen zijn plekje en weg kan vinden, dat is wat iedereen wil. Maar de huidige stad blijkt gebouwd op verschillen. Waar zitten de oneerlijkheden van deze tijd? En hoe creëren we een meer eerlijke stad?
In samenwerking met het Parool, de Balie, de Groene Amsterdammer en EYE leidt journaliste Tracy Metz Stadsleven, een maandelijkse live talkshow over het leven in steden.
Programma:
  • Voor burgemeester Eberhard van der Laan is een eerlijk Amsterdam één van de kernzaken van zijn bewind.
  • Financieel geograaf Ewald Engelen schreef een manifest voor een meer eerlijke stad door niet meer te concurreren met andere steden en in plaats van herverdeling te concentreren op opbouw van economie zonder concurrentiedwang.
  • Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, houdt de statistieken naast het sentiment: hoe oneerlijk is Amsterdam eigenlijk?
  • Wonen in Amsterdam, een groot probleem dat veel mensen treft. Maar wie is nu het werkelijke slachtoffer?
  • Leo van Hee van EYE vertoont een  fragment van de film ‘Marc Jacobs‘ van de jonge filmmaker Sam de Jong. Sam is zelf ook aanwezig.
  • Bij de wijksafari’s van theatermaker Adelheid Roosen stap je letterlijk binnen bij bewoners van ‘slechtere’ wijken. Welke oneerlijkheden spelen daadwerkelijk en wat zijn vooral vooroordelen?
Stadsleven vindt maandag 29 juni plaats van 20.00-22.00 uur, in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam). Kaarten zijn 7,50 euro en te koop via De Balie. Dit programma is gratis voor leden van We Are Public. Reserveren kan nu al via 020 5535 100 (dagelijks vanaf 16:30 uur).
Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top