Stadsleven ‘Koffie, bier & chocolade’

Peoples-Place-Stage-Area.jpg

People's Place Amsterdam

In samenwerking met de Groene Amsterdammer en EYE leidt Tracy Metz Stadsleven, een maandelijkse live talkshow over het leven in steden.

Eten is niet alleen iets dat een belangrijke rol speelt in het persoonlijk leven van mensen, maar ook in de stad. Hippe koffietentjes kunnen zorgen voor een revitalisering van een buurt, maar ook gentrification in de hand werken. De nadruk op producten van lokale afkomst waarbij ambacht weer hoog in het vaandel staat, zorgt voor aandacht voor het specifieke karakter van de stad. Liefde voor je stad gaat door de maag.

Op maandag 27 oktober gaat Tracy Metz in Stadsleven in gesprek met Jan Rath (prof. Urban Studies UvA), Kai van Hasselt (Urban strategy consultant bij Shinsekai Analysis) en Erik de Kock van Quartier Putain over de positieve en negatieve invloed die de komst van hippe koffietentjes op de stad heeft. Maureen de Jong van Javatas en Amsterdambox toont aan hoe een foodinitiatief nieuwe energie aan een buurt kan geven en de buurt weer letterlijk op de kaart kan zetten. Maarten Hoekstra van Mr Kitchen (o.a. het foodtruck event Rollende Keukens) vertelt over pop-up eetcultuur en over culinaire marketing die onmisbaar is geworden. De avond eindigt met een Pecha Kucha ronde van bijzondere eet-initiatieven met o.a. Keuken van het Ongewenste Dier en Oedipus (Mannenliefde bier).

Aanvang 20.00 uur, People’s Place, Stadhouderskade 5, vlakbij het Leidseplein. Kaarten 5 euro in de voorverkoop via http://www.peoplesplaceamsterdam.nl, aan de deur 7,50 euro. Studenten betalen 4 euro, voor We Are Public leden is het programma gratis.

> Foto: People’s Place

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

scroll to top