Stadsleven: ‘Green Business’

0-0-820-540.jpg

Stadsleven doet aan 'Green Business'. Afbeelding: debalie.nl

In samenwerking met de Balie, de Groene Amsterdammer en EYE leidt journaliste Tracy Metz Stadsleven, een maandelijkse live talkshow over het leven in steden. Op maandag 25 april is het thema ‘Green Business’.

Weg van het idealisme, duurzaamheid is iets geworden waar steden goed aan kunnen verdienen, een echte business opportunity. Waar liggen onze kansen?

Programma ‘Green Business’:

– Maarten Hajer, hoofdcurator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vertelt hoe duurzaamheid een onlosmakelijk onderdeel vormt van de next economy.
– Binnen vijf à tien jaar iedereen zelfvoorzienend op het gebied van energie, denkt Harald Swinkels van de Nederlandse Energiemaatschappij. En dus is het devies: nieuwe verdienmodellen! Maar welke?
– Banken zijn een onzichtbare, maar invloedrijke speler in het verduurzamen van de stad door hun investeringen in duurzaam vastgoed. Rutger Schuur, hoofd Real Estate & Public Sector bij de ABN Amro en Bas Rüter, directeur -Duurzaamheid bij de Rabobank zijn onze gasten.
Koert van Mensvoort, oprichter van Next Nature, komt de ecocoin presenteren. De eerste munteenheid die duurzaamheid meetelt als economische waarde.
– Journalist Tijs van den Boomen toont hoe de elektrische auto als opslag van groene energie kan dienen waardoor de auto van kostenpost tot productiefactor verandert. Robin Berg van LomboXnet vertelt hoe hij dit al in de praktijk brengt in de Utrechtse wijk Lombok.

Stadsleven ‘Green Business’ vindt maandag 25 april plaats van 20.00-22.00 uur, in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam). Kaarten zijn 10 euro en te koop via De Balie.

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

scroll to top