’s-Hertogenbosch weer meest gastvrij

shertogenboschmeestgastvrijestad.jpg

's-Hertogenbosch ook in 2013 Meest Gastvrije Stad | Bron: MeestGastvrijeStad.nl

Op basis van uitgebreid onderzoek, is de gastvrijheidsbeleving van ruim 8.000 bezoekers van de 21 grootste steden van ons land voor de vijfde maal in kaart gebracht. Ze zijn op 27 aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht. Net als de afgelopen drie jaar kreeg de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers.

Opmerkelijk is de sterke opmars van Groningen. De afgelopen jaren scoorde de noordelijke stad steeds hoger met een verdiende tweede plaats dit jaar als absoluut hoogtepunt.

Ook Leiden heeft een flinke slag geslagen door maar liefst 12 plaatsen te stijgen in de ranglijst (van 17 in 2012 naar plaats 5 dit jaar). “Twee geweldige prestaties die aantonen dat gastvrijheid niet enkel is voorbehouden aan de van oudsher meer bourgondische steden in het Zuiden, maar veel meer een resultaat is van een gezamenlijke inspanning van overheden, ondernemers én inwoners”, aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

> Bron: MeestGastvrijeStad.nl

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top