Rotterdam investeert in sporthart

Stadionpark.jpg

Bron: KCAP Architects & Planners

Daarmee moet het Stadionpark in die komende zeven jaar uitgroeien tot een internationaal vooraanstaand gebied voor breedtesport en topsport.

Dat maakte sportwethouder Antoinette Laan woensdag bekend tijdens een presentatie over de toekomst van Varkenoord en Park de Twee Heuvels. De ontwikkeling hangt nauw samen met de keuze voor nieuwbouw van stadion de Kuip.

Het Stadionpark moet een impuls geven aan de lokale en regionale economie, stelt de wethouder. De injectie moet ten goede komen aan werkgelegenheid, stageplaatsen, maatschappelijke projecten, de bereikbaarheid van Zuid, het imago van de stad en de sportparticipatie.

Alles valt of staat met een nieuw stadion. In de plannen is voorzien in nieuwe, multifunctionele sportvelden voor voetbal, cricket, korfbal en hockey, een atletiekbaan, een centrum voor indooratletiek en mogelijkheden voor vechtsport en dans.

Er moet voor minimaal 36 miljoen euro worden geïnvesteerd in het aanpassen van de buitenruimte en de infrastructuur rondom het nieuwe stadion. De ontwikkeling van het gebied wordt gezien als een van de motoren voor de kwaliteitssprong die het gemeentebestuur in Rotterdam-Zuid wil maken en bij het stimuleren van een actieve leefstijl.

Als sinds 2007 willen Stadion Feijenoord en de gemeente Rotterdam voor het seizoen 2016/2017 een nieuw stadion. Al snel werd duidelijk dat Feyenoord een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid moet financieren met behulp van marktpartijen en niet hoeft te rekenen op een blanco cheque van het stadsbestuur.

Het stadsbestuur is dit jaar akkoord gegaan met het voorstel om voor 165 miljoen euro garant te staan voor het plan. Daarmee is renovatie van de aloude Kuip defenitief van de baan. Het nieuwe stadion voor Feyenoord kost naar verwachting 313 miljoen euro.

> Bron: Vastgoedmarkt/ Afbeelding: KCAP Architects & Planners

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top