Rotterdam CS is Station Kapsalon

station-rotterdam.jpg

Rotterdammers zijn meesters in het verzinnen van ontnuchterende bijnamen voor vrijwel alle gebouwen, bruggen, kunstwerken en straten in de stad. In de afgelopen jaren deden al diverse bijnamen ronde voor het nieuwe station Rotterdam Centraal.

Met de recente heropening van de fietstunnel en de naderende officiƫle opening in maart 2014, vond Kruik het tijd voor een eigen definitieve bijnaam. Hij schreef vorige maand op zijn website Scheurmail Rotterdam een verkiezing uit.

Ruim twee weken konden de Rotterdammers stemmen op hun meest favoriete bijnaam voor het nieuwe Centraal Station. Vandaag kwam ‘Station Kapsalon’ naar boven als winnaar.

Van de 3.427 mensen die stemden, koos 28 procent voor deze bijnaam. 23 procent voelde meer voor ‘De Haaienbek’ en op de derde plaats eindigde ‘De Grote Muil’ met 7 procent.

De bijnaam Station Kapsalon ontstond al wat langer geleden, toen ontwerper Baschz plaatjes op het internet zag van de gefotoshopte stationshal als haaienbek en patatzak. Zelf vond hij de hal meer lijken op het aluminium bakje van het gerecht kapsalon. Hij maakte er een ontwerp van, dat snel populair werd via de sociale media.

Een kapsalon is een combinatie van patat, shoarma, salade, sauzen en kaas die, enkele jaren geleden in Rotterdam-West ontstond, waar een kapper deze calorieƫnbom geregeld bestelde bij een shoarmazaak. Het gerecht is inmiddels in het hele land te krijgen en zelfs in New York hebben ze het.

> Bron: NOS , Scheurmail Rotterdam / afbeelding: Baschz

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top