Nieuwe parkbruggen voor Rotterdam

fibercore-fietsbrug.jpg

Bron: FiberCore Europe

Neem bijvoorbeeld de 34 parkbruggen die Olaf Gipser Architecten in samenwerking met Vista Landscape Architects ontwierp. De bruggen worden gebouwd door FiberCore Europe. Dit is een Nederlands bedrijf, dat vanuit Rotterdam de bouw- en inframarkt bedient met composietoplossingen.

De oprichters van FiberCore Europe hebben hun kennis opgedaan in luchtvaart- en ruimtevaarttechnologie. Zij passen deze kennis nu toe in de civiele sector.

De gemeente Rotterdam was eerder al voorloper bij de introductie van bruggen van vezelversterkte kunststof voor alle soorten verkeer. Ze zet nu als eerste een opdracht van dergelijke grootte in de markt.

De parkbruggen zijn licht van gewicht. Dit maakt ook de fundamenten eenvoudig en kosteneffectief en vergemakkelijkt de installatie.

De bruggen vragen nauwelijks onderhoud en hebben een lange levensduur. Eventueel is het verhuizen naar een andere plek in de verwachte 100 jaar levensduur haalbaar.

Met de bouw van deze duurzame parkbruggen voegt Rotterdam ‘Klimaatstad’ nog een item toe aan de lijst met duurzame initiatieven van de gemeente. Op deze website is te zien waar Rotterdam zoal mee bezig is om het duurzaamheidimago te versterken.

>> Op deze kaart van Rotterdam staan alle parkbruggen die vervangen worden. Klik één keer op een brug voor informatie van de brug.

> Bron: Rotterdam.nl

Tanja Dries

Tanja Dries

Tanja is stadsgeograaf, planoloog en pas afgestudeerd. Ze blogt onder andere over duurzaamheid en ruimtelijke ordening.

Reageren

scroll to top