New York met andere ogen

on-looking-review.jpg

Bron: ibnlive.in.com

Alexandra Horowitz dacht New York te kennen, maar haar woonplaats bleek meer geheimen te herbergen. Voor haar boek ‘Met Andere Ogen’ (originele titel: ‘On Looking, Eleven Walks With Expert Eyes’) liet ze zich door elf mensen mee op sleeptouw nemen; waaronder haar eigen zoontje, een geoloog, een kunstenares, een bioloog, een blinde en haar hond.

Ook ging ze op pad met Fred Kent, Amerikaans stadsgeograaf en expert op het gebied van de publieke ruimte. Met hem wandelde Horowitz door een van haar minst favoriete plekken in New York om te wandelen: Broadway in the Village, waar je geregeld je weg moet vinden tussen de trage drommen voetgangers.

Volgens Kent is deze vertraging juist een positieve eigenschap voor de stedelijke ruimte. En niet alleen interessant ten gunste voor de winkels in de straat. Het slenteren en flaneren zorgt voor een ontspannen, sociale ervaring, ook al is het een belemmering voor de voetgangers die alleen een bepaalde bestemming in gedachten hebben.

Fred Kent is onderzoeker, trainer, schrijver en toonaangevend op de revitalisering van stedelijke openbare ruimtes en een van de meest vooraanstaande denkers in leefbaarheid, slimme groei en de toekomst van de stad. Kent is onder andere oprichter van het Project for Public Spaces.

> Bron: Nu.nl, Project for Public Spaces / Afbeelding: IBN Live

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top