McKinsey lanceert iPad-app Urban World

UrbanWorld.jpg

Bron: McKinsey & Company

De groei van de steden in de opkomende markten is de drijfveer van de belangrijkste economische transformatie in de geschiedenis. Urban World illustreert de vooruitgang en het potentieel van meer dan 2.600 steden wereldwijd.

McKinsey biedt met deze app een gevoel van hoe economische macht zal bewegen als deze stadsuitbreiding plaatsvindt. De app plaatst ook verstedelijking in een historische context met behulp van een uitzicht vanuit de ruimte. Gebruikers kunnen hiermee handig navigeren door de veranderende stedelijke wereld.

Geografen, stedenbouwkundigen en historici kunnen zowel gebruik maken van de app’s interactieve kaart om individuele steden te vergelijken op hun BBP, bevolking en inkomensniveaus in 2010 en een scenario voor 2025.

De groei van sommige stedelijke markten kan groter zijn dan die van hele naties, dat is waarom steden belangrijk voor de strategie. Bedrijven kunnen de gegevens gebruiken om de economische groei te vergelijken van verschillende steden.

Wenen had bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde BBP in 2010 als Istanbul. In 2025, het scenario dat in de app toont aan dat het BBP van Istanbul zal vergelijkbaar zijn met het hele land van Oostenrijk.

Auckland (Nieuw-Zeeland) had ongeveer hetzelfde BBP in 2010 als New Delhi, maar in 2025, het BBP van New Delhi zal bijna net zo groot als het BBP van heel Nieuw-Zeeland.

Deze app is geschikt voor iPad en gratis te downloaden via App store of iTunes.

> Bron: McKinsey

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top