Maud van Vlerken op AT5

MaudvanVlerken.jpg

Maud van Vlerken in De Stelling van Amsterdam

In De Stelling van Amsterdam discussieren deskundigen, belanghebbenden of gewone Amsterdammers over een dagelijkse stelling uit het dagelijks leven van onze hoofdstad. Op vrijdag 13 september luidt de stelling: ‘De gemeente laat starters op de woningmarkt in de steek’.

De poll op AT5.nl laat zien dat het meerendeel van de respondenten het hier mee eens is. Zelf starter, spreekt Maud uit eigen ervaring hoe het is om goede woonruimte te vinden en hoe onbereikbaar Amsterdam voor haar is.

De markt is nerveus en de prijzen zijn hoog. De woonconsument is kritisch en goed geinformeerd. Daarbij is werk een belangrijke trekker. Welke rol kan de gemeente hierin nemen? Of is er meer aan de hand?

Bekijk onderstaand de hele aflevering van afgelopen vrijdag.

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

One Reply to “Maud van Vlerken op AT5”

  1. Maud van Vlerken schreef:

    Ik wil hier graag nog persoonlijk aan toevoegen dat ik de stelling wat zwartwit gesteld vind, en dat de oorzaken en oplossingen van deze situatie zeker niet enkel toebehoren aan de gemeente Amsterdam. Het is een maatschappelijk probleem waar stakeholders samen de schouders onder moeten zetten om tot passende oplossingen te komen. Ook starters kunnen hier zelf een rol in spelen, zolang ingangen makkelijker te openen zijn in de toekomst en processen minder lang hoeven te duren.

Reageren

scroll to top