Londen populairste werkstad

londen-treinstation-wolk-1-560x372.jpg

Bron: Froot.nl

Aan het onderzoek hebben ruim 162.000 mensen uit 66 verschillende landen meegewerkt. Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geven de meeste mensen aan te willen werken werken in Londen, gevolgd door New York en Singapore.

Londen staat voor de derde keer op de nummer 1 positie en is al jaren de meest populaire stad. De komst van de Olympische Spelen heeft daar volgens de onderzoekers niet positief of negatief aan bijgedragen.

Amsterdam staat op de 23e plaats van meest populaire steden ter wereld. Daarmee is onze hoofdstad 6 plaatsen gedaald ten opzichte van twee jaar geleden.

De voorkeur van de Nederlanders wijkt af van de internationale voorkeur. De Nederlanders delen de voorkeur voor Londen, maar hebben op een gedeelde eerste plaats New York staan. Op de tweede plaats staan, wederom op een gedeelde plaats, Barcelona, Brussel en Berlijn.

Blijkbaar zoekt de Nederlander het toch wat dichter bij huis. Met name een stad als Brussel scoort in de internationale resultaten pas een magere 42e plek. Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.

> Bron: Intelligence Group / Stepstone

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top