Kantor: leeg is het nieuwe vol

kantor008.jpg

Stadsleven is de maandelijkse live talkshow van Tracy Metz over het leven in steden. Zaterdag 15 november zal de talkshow plaatsvinden op Kantor over leegstand in Nederland.

Kantor is een jaarlijks festival dat een positieve en creatieve invulling geeft aan leegstand door drie dagen een leegstaand kantoorgebouw te vullen met kunst, optredens en nieuwe technologie.

Stadsleven bewijst op zaterdag 15 november om 16.30-17.30 uur dat ‘Leeg het nieuwe vol is’ met een verrassend programma waarin Tracy Metz onder andere in gesprek gaat met Frits van Dongen (Rijksbouwmeester) over de plannen van het Rijksteam Herbestemming. Auteur van De Flexibele Stad Maarten van Tuijl spreekt een column uit over hoe leegstand een symptoom is van muurvaste ruimtelijke ordening en hoe dit met flexibel denken weer in beweging te brengen is. Tjeerd Haccou presenteert Crowdbuilding, een initiatief dat bewoners en ontwikkelaars bij elkaar brengt om woningen te realiseren in leegstaande kantoorgebouwen. De eerste lichting afgestudeerden van de Master Vacant NL (Sandberg) presenteert hun bijzondere projecten: Henriette Waal (Leegstandsafari), Sjoerd ter Borg (Uitgeverij van de Leegstand) en Christiaan Bakker (Blikopeners en Uitsluiters).

Zaterdag 15 november 16.30 -17.30 uur
Kantor festival, De Sloot Office, Zekeringsstraat 9-15, Amsterdam.
Kaartverkoop via Kantor: http://www.kantorweekend.com/tickets/

> Foto: Kantor

 

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

scroll to top