Kalverstraat duurste winkelstraat

Kalverstraat.jpg

Bron: ANP, Geheugen van Nederland

Main Streets Across the World is een wereldwijde barometer van Cushman & Wakefield van de commerciële vastgoedmarkt en omvat naast de huurwaarden van 278 topwinkellocaties in 63 landen een klassement van de duurste winkelstraten in elk van die landen.

Cushman & Wakefield ziet in de retailsector de huurprijzen stijgen. Fifth Avenue in New York blijft voor het tiende jaar op rij de duurste winkelstraat ter wereld. De huurprijzen stegen hier het afgelopen jaar met 21,6%.

In Europa is de groei veel beperkter (1,9%). Anderzijds heeft Europa zich wel hersteld van de sterke daling van vorig jaar (-4,2%). Het stadscentrum van Helsinki spant de kroon dit jaar met een stijging van 33,3%.

Ondanks een stijging van de huurprijzen met 4,3% zakt New Bond Street in Londen twee plaatsen in het algemeen klassement van de vierde naar de zesde plaats.

Nederland stijgt van de 22e naar de 18e plaats. De Nederlandse gebruikersmarkt laat een steeds groter contrast zien tussen de toplocaties en de secundaire locaties.

De vraag naar winkelruimte op hoofdstraten als de Kalverstraat in Amsterdam of de Lijnbaan in Rotterdam blijft onverminderd groot, terwijl de interesse voor secundaire locaties achterblijft.

> Bron: PropertyNL/ Foto: ANP, Geheugen van Nederland

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top