WestCord Hotels koopt SS Rotterdam

800px-SS_Rotterdam.jpg

Bron: Wikipedia

De SS Rotterdam is een van de bekendste Nederlandse naoorlogse passagiersschepen. Het voer op de Holland-Amerika Lijn en deed later dienst als cruiseschip.

Woonbron had het schip aangekocht en verbouwd tot o.a. hotel en restaurant. In het eerste jaar bezochten een half miljoen mensen het schip, wat een totale omzet van 40 miljoen euro opleverde.

Aanvankelijk was 6 miljoen euro uitgetrokken voor de aanschaf en opknapbeurt van de SS Rotterdam. Dat werd al snel 25 miljoen euro, maar werd uiteindelijk ruim het tienvoudige.

Woonbron raakte in financiële problemen en werd onder toezicht geplaatst. Toenmalig bestuurder Martien Kromwijk van Woonbron stapte op en de corporatie kreeg opdracht van het ministerie van VWS om het schip te verkopen.

Het is de bedoeling dat de overdracht plaatsvindt tussen 1 januari en 1 april 2013. Beide partijen werken nog aan het overleg met de vakbonden, de ontbinding van het contract met de huidige hotelexploitant en de juridische afwikkeling van een beslag dat ligt op de de aandelen van het schip.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat investeerders uit Oman belangstelling hadden voor het schip, maar door de overeenkomst met WestCord kan het schip op zijn plaats aan de kade van Katendrecht in Rotterdam blijven liggen. Zo blijft de SS Rotterdam behouden voor Rotterdam.

> Bron: NOS

>> UPDATE: twee andere partijen hadden beslag laten leggen op de SS Rotterdam. Dit stond de overdracht tot nu toe in de weg. Het  het gerechtshof in Den Haag heeft nu bepaald dat het beslag moet worden opgeheven. De verkoop kan alsnog worden afgerond.

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top