Hongkong weer duurste winkelbestemming

Hongkong is net als vorig jaar de duurste winkelbestemming ter wereld. De stad is vooral in trek bij luxe internationale modeketens, vanwege het toenemend aantal toeristen en een continue stijging van de welvaart.

Dit blijkt uit CBRE’s Global Retail Marketview (pdf) met de winkelhuurprijzen in de belangrijkste (retail)bestemmingen ter wereld. In Hongkong bedraagt de winkelhuurprijs 31.237 euro per vierkante meter per jaar. New York staat net als vorig jaar op de tweede plaats met 20.010 euro. In beide steden is de huurprijs het afgelopen kwartaal aanzienlijk gestegen.

Ook de rest van de top 5 is ongewijzigd met Sydney (8.994 euro) op de derde plaats, Tokio (8.284 euro) op vier en Londen (7.732 euro) op vijf. In Amsterdam is de tophuurprijs gelijk gebleven: 2.800 euro. Daarmee zakt onze hoofdstad één plaats naar nummer 27.

De gemiddelde tophuur is wereldwijd met 0,8 procent gestegen vergeleken met vorig kwartaal. Dit ligt ook aan de bezorgdheid over de financiële crisis en de achterblijvende wereldwijde economische groei. Dat geldt vooral in Europa. Desondanks blijft de vraag naar eersteklas winkelruimte in de grote steden sterk en het aanbod is schaars.

> Bron: CB Richard Ellis

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top