Handleiding transformatie kantoren

Leegstand-kantoren.png

Bron: Achitectuur Lokaal

Deze handleiding maakt het transformatieproces van een kantoorgebouw naar (studenten)huisvesting transparant. De toegankelijke stapsgewijze opzet maakt het mogelijk dat zowel professionele partijen als groepen bewoners het initiatief tot transformatie kunnen nemen.

In Nederland staat bijna 8 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Tegelijkertijd zit de woningmarkt op slot en is het voor bepaalde groepen zoals studenten en arbeidsmigranten bijzonder moeilijk om woonruimte te vinden. Leegstaande kantoren (tijdelijk) transformeren naar woonruimte kan deze problemen gedeeltelijk oplossen.

De handleiding laat zien hoe kantoren succesvol en rendabel een transformatie kunnen ondergaan. De gebruiker doorloopt stapsgewijs het proces van kantoortransformatie door middel van praktijkvoorbeelden. Zowel permanente als tijdelijk transformatie komen aan de orde.

>> Download het volledige rapport hier.

> Bron: SEV / Foto: Architectuur Lokaal

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top