Groningen wint citymarketing trofee 2013

ergaatnietsbovengroningen.jpg

Bron: GIC.nl

De trofee werd op 17 juni uitgereikt aan Dirk Nijdam van Marketing Groningen op het Nationaal Congres Citymarketing in Rotterdam. Groningen moest het in de finale opnemen tegen de andere genomineerden Eindhoven en Den Haag.

Deze prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan de beste citymarketing gemeenten van Nederland. Veenendaal won de trofee in de categorie tot 100.000 inwoners.

Volgens de jury heeft Groningen de prijs te danken aan een consistent citymarketingbeleid dat los staat van de waan van de dag. De stad vaart al jarenlang een eigen koers en laat zich niet van deze koers afwijken door incidenten en hypes.

Ook de al zeer lang bekende slogan ‘Er gaat niets boven Groningen,’ deed het goed bij de jury. In het juryrapport kreeg de stad bovendien de complimenten voor de inzet van social media.

Marketing Groningen werkt nauw samen met de gemeente Groningen om het citymarketing beleid zo goed mogelijk vorm te geven en uit te voeren. Groningen heeft zich zelf aangemeld voor de Nationale Citymarketing Trofee. Andere gemeentes konden daarop Groningen nomineren voor de prijs.

Vervolgens heeft een vakjury de nominaties beoordeeld en uiteindelijk de winnaars aangewezen. De genomineerde gemeenten leverden hiervoor uitgebreide documentatie en motivering aan bij de jury.

> Bron: Marketing Groningen / Foto: Groninger Internet Courant

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top