Meer elektrisch rijden in Arnhem

violia_breng.jpg

Foto: Herman van 't Hoogerhuijs

In oktober 2013 start een Europees project, het zogenaamde Electric Vehicles For Alternative Transport Systems (E-FACTS) project. Arnhem doet daaraan mee om het rijden met elektrische voertuigen en emissieloze bussen in de stad te stimuleren.

Dat doet de gemeente om het leefklimaat in de stad te verbeteren én om op termijn onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Arnhem ontvangt voor haar deelname aan dit project een subsidie van ongeveer 200.000 euro.

In dit Europese project brengt Arnhem haar eigen projecten in, die al gestart zijn of die binnenkort gaan starten. Zoals de uitrol van laadinfrastructuur in de stad Arnhem én de hele provincie Gelderland en het breder uitrollen van de trolleylijnen. Arnhem is de enige Nederlandse stad waar nog trolleybussen rijden. Ook laat Arnhem elektrische bussen ontwikkelen, die ook op waterstof rijden.

In de stad en in de hele provincie wordt het Arnhemse systeem van milieuvriendelijk laden en lossen in het centrum verder doorgevoerd. Arnhem wil op termijn helemaal onafhankelijk van fossiele brandstoffen zijn, aldus de gemeente.

> Bron: Nu.nl , Gemeente Arnhem / foto: Herman van ’t Hoogerhuijs

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top