Den Haag is gedeelde STAD

104486_fullimage_2014_tpretina_stadsdelenenwijken.jpg

Den Haag is gedeelde STAD. Afbeelding: denhaag.nl

Den Haag is de dichtstbevolkte stad van Nederland. Praat mee over de groei van onze hofstad en de woningbouwopgave tijdens het debat ‘Gedeelde STAD’ op 19 april in het Laaktheater Den Haag.

Het aantal inwoners in Den Haag groeit. Volgens de prognoses met zo’n 60.000 nieuwe inwoners. Dat zijn er twee keer zoveel als er nu in Ypenburg wonen. Daarom is er vooral een flink tekort aan woningen voor mensen met een lager- of middeninkomen. Maar Den Haag is de dichtstbevolkte stad van Nederland en heeft geen uitbreidingslocaties meer aan de randen van de stad. Het debat ‘Gedeelde STAD’ gaat over de vraag wat deze bevolkingsgroei voor de stad betekent. Voor wie kunnen er woningen gebouwd worden? En waar?

Bouwen in de binnenstad en de transformatie van leegstaande kantoren kan een deel van de woningbouwopgave opvangen, maar is relatief duur. Voor een ander deel zal de groei van de stad neerslaan in de woonwijken rond het centrum. Waar kunnen in de stad nog nieuwe (sociale) woningen gebouwd worden en wat zijn de gevolgen voor deze wijken? En vooral: wie kan die woningen bouwen? Woningcorporaties kunnen maar beperkt een rol spelen in de nieuwbouwopgave. Wat kunnen andere partijen bijdragen en wat is er nodig voor een gezamenlijke aanpak van de opgave?

Praat mee tijdens ‘Gedeelde STAD’ over de groei van Den Haag en de woningbouwopgave met o.a. Vincent Smit (Haagse Hogeschool), Petra Rutten (Heijmans), Judith van El (Haag Wonen), Jonneke Thijssen (Haagse Bodem), Joris Wijsmuller (o.v.b. Wethouder wonen gemeente Den Haag) onder leiding van Frits Bloemberg.

Datum: dinsdag 19 april 2016
Tijd: 17.00 – 19.00 uur (inloop met een broodje of soep vanaf 16.30 uur)
Locatie: Laaktheater, Ferrandweg 4T Den Haag
Organisatie: Platform STAD
Meer informatie en aanmeldenhttp://www.platformstad.nl/gedeelde-stad/

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

scroll to top