De kracht van cultuur

Voorkant_Publicatie.jpg

Bron: Stichting Cultuurimpuls

Een investering in cultuur verdient zichzelf dus terug. Dat tonen de auteurs aan van de zojuist verschenen publicatie ‘De Kracht van Cultuur’¬†(in pdf). Effectieve cultuurimpulsen in de wijk van de Stichting Cultuurimpuls in samenwerking met Nicis Institute.

Gemeenten, corporaties, ondernemers en bewoners profiteren van de cultuurinvestering in een wijk. De gemiddelde extra stijging van de woningwaarde leidt bij een buurt van 2.500 woningen tot een waardestijging van 2,5 miljoen.

Bovendien wordt de verhuurbaarheid van de woningen vergroot, de verhuissnelheid neemt af, de sloop kan worden beperkt en de verkoopbaarheid van woningen wordt sterk verbeterd.

Publiektrekkende activiteiten zijn hiernaast goed voor de omzet van ondernemers in de buurt. De verbreding van de bezoekersstroom naar een buurt en de verandering van de reputatie maakt een verbreding van de economie mogelijk en andersom.

Ook bewoners van de cultuurimpuls. Zij hebben een persoonlijk profijt doordat ze de gelegenheid krijgen het podium te bestijgen en nieuwe talenten te ontwikkelen. Maar doordat de buurt levendiger en leefbaarder wordt en er onderlinge verbanden tussen bewoners ontstaan zijn er ook collectieve baten.

> Bron en afbeelding: Stichting Cultuurimpuls

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top