Kathedraal van Zuid wordt speelstad

karussell_achterbahn_1.jpg

Bron: Wunderland

Van der Most wil staat bekend als ondernemer die grote bedrijfsgebouwen opkoopt om er iets nieuws in te beginnen, vaak in de recreatiesfeer.

Zo kocht hij in de jaren negentig de nooit in gebruik genomen Duitse kweekreactor Kalkar om er pretpark Wunderland te realiseren. En verbouwde hij een voormalig ziekenhuis tot het succesvolle all-in feesthotel Preston Palace. Inmiddels bezit hij bijna vijftien bedrijven.

Speelstad Rotterdam moet in 2014 worden geopend. De 10 tot 15 miljoen die de verbouwing moet kosten betaalt Van der Most uit eigen zak. Op het 5 hectare grote terrein komen zowel binnen- als buitenattracties, zoals een kleine achtbaan, draaimolens en botsauto’s.

Volgens de ondernemer wordt het vergelijkbaar met Speelstad Oranje, een voormalige aardappelmeelfabriek in Drenthe die Van der Most ombouwde tot vakantiepretpark.

Voor Rotterdam-Zuid zijn de plannen een grote opsteker. Rotterdam-Zuid is al jaren een zorgenkindje voor de regio. Met het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid willen onder andere de gemeente en de Rijksoverheid het gebied er weer bovenop helpen, maar mede door de problemen van corporatie Vestia gaat dat moeizaam.

De plannen van Van der Most kunnen Zuid een impuls geven voor werkgelegenheid en verdere economische ontwikkeling.

In principe blijven alle gebouwen op het terrein staan en er komt parkeerruimte voor 600 auto’s. Verkeersproblemen naar de Speelstad verwacht verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus niet direct; “En als die er zijn, gaan we die met elkaar oplossen”, aldus Karakus.

> Bron: ANP / VK.nl / Most.nl


 

Reportage Rijnmond TV, 7 september 2012

 

Gerben van Roon

Gerben van Roon

Gerben van Roon is initiatiefnemer en eigenaar van Stadsgeograaf.nl. Hij schrijft over onder andere zijn geboortestad Rotterdam en woonplaats Nijmegen.

Reageren

scroll to top