Bangkok meest bezochte stad

MasterCard.jpg

Bron: MasterCard

Dit is de eerste keer dat een Aziatische stad op de eerste plaats staat sinds de MasterCard’s Global Destination Cities Index in 2010 door creditcardbedrijf MasterCard werd gelanceerd.

Na flinke groeicijfers in 2011, 2012, en nu wederom voor 2013 (+9,8 %), is Bangkok de Britse hoofdstad Londen net gepasseerd op de ranglijst. Parijs blijft derde en is de enige bestemming in de top 20 die in 2013 al een daling van het geschatte aantal internationale aankomsten laat zien (-0,7 %). Na Parijs completeren Singapore en New York de top vijf.

De grote groei van Istanbul (+9,5 %) en Dubai  (+10,9 %), de nummer zes en zeven op de  ranglijst is volgens MasterCard vooral te danken aan de toename van vliegverbindingen. Dit geldt voor meer steden in de opkomende markten in het Midden-Oosten en Azië, verder in de lijst.

Meer bezoekers betekent voor deze steden ook meer inkomsten. Hier blijken de drie westerse wereldsteden New York, Londen en Parijs de top drie nog te kunnen vasthouden. Maar de vier plaatsen daaronder bevestigen het beeld van opkomende markten: (in volgorde) Bangkok, Tokyo, Seoul en Dubai.

In aantal bezoekers in Aziatische steden wordt Bangkok op gepaste afstand gevolgd door Singapore. Daarna volgen Kuala Lumpur, Hong Kong, Seoul, Shanghai, Tokio, Taipei, Beijing en Guangzhou. Opvallend dat vijf steden van deze top 10 steden betreffen in de regio Groot-China.

> Bron: BBCNews, MasterCard (pdf)

Stadsgeograaf.nl

Stadsgeograaf.nl

Dit is de redactie van Stadsgeograaf.nl. Volg ons ook op Twitter @Stadsgeograafnl.

Reageren

scroll to top