Aftrap herontwikkeling NRE-terrein

fifth.jpg

Bron: Events.nl

Steeds vaker wordt industrieel erfgoed nieuw leven ingeblazen; op zoek naar authenticiteit. De verhalen van de oude gebouwen geven een extra sfeerdimensie. Grote voorbeelden van ontwikkelingen in industrieel erfgoed zijn het Westergasterrein in Amsterdam, maar ook de oude Philipsterreinen (Strijp-S, R en T) in Eindhoven. Nu heeft Eindhoven er een nieuwe herontwikkeling bij: Fifth NRE.

Het verborgen stukje Eindhoven moet uit gaan groeien tot een breed horecaconcept; een totaalconcept en een sfeerbeleving, ongekend in Zuid-Nederland, volgens Lei Willems, een van de initiatiefnemers. De geplande opening van Fifth NRE is eind 2014, begin 2015.

Omdat het hoofdgebouw van het NRE-terrein de naam ‘Gebouw 5’ droeg, en er in totaal vijf gebouwen staan, is gekozen voor de naam Fifth NRE. Beoogd wordt dat een Engelstalige naam een groter publiek bereikt, samenhangend met het internationale karakter van Eindhoven. Het aantal expats en internationale bedrijven in de stad en regio stijgt.

Naast een jazzclub met horeca, moet er ook een jazzpodium en een brouwerij met brouwerijcafé komen. Voor het zo ver is, moet eerst het vergunningstraject worden afgerond en dat zal nog zeker enige tijd in beslag nemen en onzekerheid geven. Om alvast op gang te komen zal volgende week tijdens het lichtevenement GLOW het terrein tijdelijk geopend zijn. Het Glow-café vormt dan het start- en eindpunt van de GLOW Tour door Eindhoven.

Dit soort ontwikkelingen moeten voorzien in de vraag naar recreatieve voorzieningen in Eindhoven. Speciaal is ook dat het NRE-terrein een kant van Eindhoven, ook geografisch gezien, belicht die tot op heden nog niet zo zeer in de kijker stond. Naast de binnenstad en Strijp-S is er nu ook aan de oostzijde van de stad een locatie die (horeca)bezoekers zal genereren.

> Bron: Eindhovens Dagblad / Foto: Events.nl

Maud van Vlerken

Maud van Vlerken

Maud is stadsgeograaf en tevens deskundig op het gebied van commercieel vastgoed. Ze blogt over ruimtelijke ordening, economie en vastgoed.

Reageren

scroll to top